Matićima ne daju da iznesu nameštaj

Vatrogascu Zoranu Matiću čija je porodica iseljena iz stana u Višnjićevoj na Dorćolu privatno obezbeđenje nije dozvolilo da danas iz stana iznesu svoj nameštaj.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.11.2012.

15:55

Default images

"Sudski izvršitelj nam je juče rekao da imamo rok od 24 sata da iz stana iznesemo sve stvari. Deo nameštaja smo izneli, ali nam je ostala kuhinja i kada smo jutros došli po nju, privatno obezbeđenje koje je angažovala druga strana nije nam dozvolilo da uđemo", rekla je Tanjugu Rada Matić.

Matićeva je demantovala navode koje je iznela advokatica Milica Đurković, koja je sudski dobila vlasništvo nad stanom, da je ona kao spremačica samo čuvala stan "Inženjering prometu".

"Nikada nisam radila u Inženjering prometu. Već 24 godine radim u Narodnoj banci. Stan sam kupila 3. aprila 1999. godine", rekla je ona.

Matićeva je istakla da su zahvalni svima koji su im pomogli u ovom teškom trenutku i da im smeštaj u četiri sobe u policijskom hotelu na Bežanijskoj kosi mnogo znači, iako nije odgovarajući za četvoročlanu porodicu.

Za sada se pominje da će Matićima kao trajno rešenje možda biti ponuđen stan od 40 kvadratnih metara na Bežanijskoj kosi. Matići se nadaju da će nadležni organi ipak preispitati odluku o njihovom iseljenju.

Matići su juče iseljeni iz strana za koji tvrde da su kupili još 1999. godine i za njega platili ukupno 88.000 maraka, dok je advokatica Milica Đurković, posle skoro dvodecenijskog sudskog spora sa firmom koja je gradila zgradu, dobila pravosnažnu presudu da je stan ipak njen.

Iseljenje je izvedeno na osnovu pravosnažne sudske odluke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: