Kapičić: "Ubio bih ga kao zeca!"

Jovo Kapičić u intervjuu za sarajevski list "Dani" izjavio da bi napadača koji ga je nedavno napao u Beogradu "ubio kao zeca da je u tom trenutku imao pištolj".

Izvor: BH Dani

Ponedeljak, 26.12.2011.

18:18

Default images

Rekavši da ga niko osim Čedomira Jovanovića nije pozvao da ga pita kako se oseća, Titov general osvrnuo se i na političku situaciju u Srbiji.

General Jovo Kapičić rekao je da postoji mogućnost da napusti Srbiju, ogorčen zbog napada na njega pre desetak dana, kad ga je nepoznati muškarac izudarao u centru Beograda.

"Znate, svašta sam prošao, ali ovo je prvi puta poslije 74 godine da razmišljam da se iselim iz zemlje koju sam oslobađao. I što bi se dogodilo da sam imao pištolj? Ubio bih ga kao zeca, u to možete biti sigurni. Srećom, eto, tog dana nijesam imao pištolj... Đe pod stare dane da prljam ruke i idem u zatvor?!", rekao je 92-godišnji Kapičić u intervjuu sarajevskom nedeljniku "Dani".

“Udarac je bio silovit, kao grom”, priča Jovo Kapičić. “Sjećam se da sam pao, a onda sam, kažu, krvav, nekoliko sekundi ležao tu, na trotoaru, bez svijesti... Dva nepoznata čovjeka su mi pomogla da ustanem, otpratila me do kuće. Sin i snaha su me odveli u Urgentni centar... Očigledno, nesretnici koji su poslali tog mladića htjeli su da me kazne, da me ponize, da poruče kako nisam poželjan... Ne mogu ni biti. Kako bi neko ko je partizan i antifašista danas u Srbiji bilo poželjan?! Nažalost, ova zemlja ponovo brzim koracima grabi u nasilje i nacionalizam. Izvinite, svašta sam prošao, vidio mnogo, ali, nikada se nije dogodilo da mladić tuče starca od devedeset i dvije godine. I u haosu se znao neki red...”

"Kakva demokratija?! Pa ovdje nema demokratije još od Svetog Save. U Srbiji se nikada nije vladalo pravom, logikom, položajem najbrojnije nacije i jedne od najljepših zemalja Evrope; vladalo se silom. Srbija je uvijek željela da pomoću sile gospodari Balkanom. Vjekovima prijete kasapnicom", rekao je Kapičić.

Novinar nedeljnika "Dani" zapazio je da general nosi ogromni flaster preko nosa, koji mu je napadač, dok je on još bio na zemlji, u nesvesti, polomio nogom, i primetio je još pokoji izbledeli trag krvi na njegovom Barberi kaputu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

181 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: