Finansiranje azila kod Bačke Topole

Jelena Balašević, savetnica premijera Vojvodine, dogovorila s predsednikom opštine Bačka Topola Atilom Babijem interventnu pomoć azilu za napuštene životinje.

Izvor: B92

Petak, 11.03.2011.

18:26

Default images

Etela Merk, koja je vodila taj azil za životinje, preminula je početkom sedmice, kada se ugušila u požaru koji je izbio na salašu nedaleko od Bačke Topole

Etela Merk je sahranjena danas u Beogradu.

Nekoliko dana nakon pogibije Etele Merk, na salaš, na kome se ona brinula o napuštenim psima i mačkama, pokrajinska Vlada je dopremila interventnu pomoć za oko 500 pasa i mačaka koji su i dalje tu.

Dogovoreno je i da životinje obiđu veterinari kako bi ih pregledali.

U bačkotopolskoj opštini su veoma zahvalni na pomoći pokrajinske vlade. U opštini kažu da se razgovaralo i o dugoročnom rešavanju problema azila, ali i da to zahteva znatna sredstva.

Na pitanje zašto problem nije rešen ranije, s obzirom na to da je Etela ranije tražila pomoć, Pajtićeva savetnica i bačkotopolski gradonačelnik kažu da je zbog opšte krize jako teško odlučiti kome dodeliti pomoć i da je pronalaženje sredstava u vreme krize teže nego obično.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: