Poslanici propustili "Šišanje"

Specijalnoj projekciji filma "Šišanje", na koju su bili pozvani poslanici Narodne skupštine, prisustvovalo je samo 6 poslanika i predsednica Narodne skupštine.

Izvor: Beta

Utorak, 14.12.2010.

23:08

Default images

Priliku da pogledaju najgledaniji srpski film za 2010. godinu iskoristila su 3 poslanika iz PUPS-a, 2 predstavnika LDP i 1 parlamentarni predstavnik DS-a.

Projekat prikazivanja filma "Šišanje" narodnim poslanicima, ostvaren je u saradnji predsednice skupštine Slavice Đukić Dejanović i produkcijske kuće Hipnopolis.

Karte za film su upućene svim poslaničkim grupama, među kojima su G17 plus i stranke manjina unapred otkazali posetu.

"Žao mi je što večeras nismo uspeli da zajednička ideja obuhvati veći broj poslanika. Njihovo ponašanje je možda odgovor na kolektivno prisustvo projekciji filma. Ne bih mogla da kažem da je to sigurni parametar i da je to sigurna manifestacija. Večeras ovde nisu bili ni oni koji nisu u desno orijentisanim partijama", rekla je predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović.

Izvršni producent filma, Nataša Vranješ, koja je sa predsednicom skupštine i dogovorila projekciju, rekla je da su njeni saradnici došli na ideju da film prikažu domaćim poslanicima nakon poziva Srpskog siti kluba iz Londona da održe projekciju "Šišanja" u engleskom parlamentu.

"Osećali smo obavezu da prethodno pozovemo srpske poslanike, zato što smo hteli da ih podstaknemo da urade nešto po pitanju rešavanja problema huliganskog nasilja i kriminalnih grupa", rekla je Vranješ.

Ona je istakla da je začuđujuće da određeni poslanički klubovi nisu mogli da pošalju "barem jednog člana" koji bi na taj način stekao uvid u "veoma konkretan problem srpskog društva".

Među poslanicima koji su prihvatili poziv da posete bioskop "Takvud" i pogledaju autorsko delo Stevana Filipovića, koje se odnosi na temu huliganskog nasilja i političke zloupotrebe takvih grupa, bio je i poslanik LDP-a Ivan Andrić, koji je svojim prisustvom pružio podršku reditelju zbog pretnji koje je dobijao tokom rada na filmu.

"Najgluplje moguće obeležje politike do danas je ignorisanje stvarnosti. Ako je u filmu prikazana stvarnost Srbije onda je ne smemo kriti", rekao je Andrić pre projekcije.

Reditelj filma Stevan Filipović rekao je da je dobijao pretnje pre premijere filma i da je taj problem rešen u saradnji sa nadležnim organima.

On je poručio da je projekcija za poslanike realizovana kako bi delovala "vaspitno" na članove Narodne skupštine i istakao da je to prilika da političari saznaju da su i umetnici spremni da pokrenu inicijative za dobrobit čitavog društva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: