Proverava se obučenost srpske vojske

U Centru za obuku kopnene vojske u Požarevcu realizovana je provera obučenosti vojnika kojima prvi period obučavanja traje četiri meseca.

Izvor: Tanjug

Petak, 31.03.2023.

19:03

Proverava se obučenost srpske vojske
Foto: Shutterstock

U ovoj grupi su vojnici specijalnosti vozača i nišandžija na tenku M-84, te nišandžija i strelaca na borbenom vozilu pešadije M-80A, kojima zbog složenosti specijalistička obuka traje mesec dana duže, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Oni su se u prethodna dva i po meseca, u dnevnim i noćnim uslovima, obučavali za izvođenje taktičkih radnji i zadataka i realizovali sva programska gađanja ličnim i naoružanjem roda oklopnih jedinica, kako bi spremni pristupili proveri obučenosti.

Na proveri, koja je realizovana tokom dva dana, vojnici su u sastavu posada praktično rešavali taktičke zadatke i pokazali odličnu osposobljenost i obučenost za rad na sredstvima i opremi u okviru svojih specijalnosti.

U nastavku služenja vojnog roka vojnici će stečena znanja i veštine primenjivati u sastavu oklopnih i mehanizovanih bataljona Kopnene vojske, u kojima će realizovati kolektivnu obuku i biti aktivno uključeni u izvršavanje svakodnevnih zadataka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: