Bugarska pokreće istragu o terorizmu

Bugarski tužioci pokreću istragu o terorizmu nakon što su desetine škola širom zemlje dobile lažne pretnje bombama, javila je danas agencija BTA.

Izvor: Tanjug

Utorak, 28.03.2023.

15:40

Bugarska pokreće istragu o terorizmu
Foto: Profimedia

Pretnje o lažnim bombama skoro identične sadržine dobile su škole u ​​Plevenu, Slivenu, Varni, Burgasu i Sofiji, navela je agencija, preneo je Rojters.

Glavni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Petar Todorov je rekao da su od ponedeljka primljene 102 pretnje.

Todorov je istakao da nema opasnosti za javnost.

Tužilaštvo je saopštilo da je pokrenulo pretkrivični postupak za terorizam protiv Bugarske, zločin za koji se može dobiti kazna zatvora od 15 godina do doživotne robije, bez uslovnog puštanja na slobodu.

Ministar unutrašnjih poslova Ivan Demerdžiev rekao je da je za talas lažnih pretnji bombama najverovatnije objašnjenje da se radi o delu hibridnog napada povezanog sa Rusijom.

On je kazao da su imejl adrese i telefoni sa kojih su pretnje poslate registrovani u SAD i Britaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: