Severna Koreja pokazala čime raspolaže: Vojska spremna na sve

Vođa Severne Koreje Kim Džong Un obišao je trupe povodom 75 godina od osnivanja vojske Severne Koreje u društvu svoje ćerke Kim Ju Ae.

Izvor: Tanjug

Sreda, 08.02.2023.

08:35

Severna Koreja pokazala čime raspolaže: Vojska spremna na sve
EPA-EFE/KCNA EDITORIAL USE ONLY

On je tom prilikom istakao da je njegova vojska "sila kojoj se ne može odoleti", saopštila je danas državna agencija Severne Koreje KCNA.

Njegova ćerka Kim Ju Ae se četvrti put pojavila u javnosti pored svog oca i majke Ri Sol Ju i tako podgrejala spekulacije da je upravo ona moguća naslednica Kim Džong Una, prenosi AP. Državni mediji Severne Koreje najčešće nazivaju Kim Ju Ae "poštovana" i "voljena."

Prema analitičarima, odluka Kim Džong Una da vodi ćerku na događaje vezane za vojsku Severne Koreje daje signal svetu da je nuklearno oružje najjača garancija nastavka vladavine dinastije Kim.

Poseta vojsci dolazi u trenutku kada postoje nagoveštaji da se Severna Koreja sprema za veliku vojnu paradu u Pjongjangu. Očekuje se da će na ovoj paradi Severna Koreja prikazati svoja najnovija vojna dostignuća i napredak u razvoju nuklearnog oružja koji brine zemlje u regionu i SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: