Potonuo "Knjaz Lipovac 2"

Jedan od najatraktivnijih putničkih, turističkih brodova u Boki Kotorskoj "Knjaz Lipovac 2" kapaciteta oko 200 putnika, potonuo je u subotu veče u Krtolima.

Izvor: B92

Nedelja, 05.02.2023.

14:45

Potonuo
Ilustracija/EPA/MARK R. CRISTINO

Pomoćnik direktora Uprave za pomorsku sigurnost i upravljanj elukama (UPSUL).Žarko Lukšić kazao je da nema zagađenja mora uljem i gorivom iz brodskih motora.

"U Krtolama je potonuo drveni brod, i treba da se angažuju ronioci, da pregledaju dno. Brod je legao na dno. Nema opasnosti od zagađenja. U brodu nema nafte. Čeka se da stane vetar i bezbedno se digne na površinu", kazao je Lukšić.

U momentu kad je voda počela da puni brod , na plovilu nije bio niko od posade.

Prema rečima Lukšića, Lučka kapetanija Kotor će naložiti vlasniku da ukloni brod.

"Apel vlasnicima plovila je da dodatno ojačaju i osiguraju svoj vez. Veća briga za plovila s obzirom da je najavljena jačina vetra preko 70 čvorova. Pogotovo za plovne objekte koji su na kritičnim vezovima i pozicijama", kazao je Lukšić.

U Krtolama je drveni brod treba da se angažuju ronioci, pregledaju dno. Lučka kapetanija će naložiti vlasniku da ukloni brod. Brod je legao na dno. Nema opasnosti od zagađenja. U Brodu nema nafte. Čeka se da stane vjetar i bezbjedno se digne na površinu.

Drveni brod “Knjaz Lipovac 2” je turistički brod, ali sama konstrukcija broda je atrakcija u Boki Kotorskoj poslednjih nekoliko godina koliko se ovim brodom organizuju celodnevna krstarenja Bokokotorskim zalivom. Brod je “mlađi blizanac” putničkog broda “Knjaz Lipovac”. Oba drvena putnička broda izrađeni su u Turskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: