Danas glasanje: Bira se novi predsednik

Kipar danas bira novog predsednika države, a očekuje se da glasanje neće doneti jasnog pobednika.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 05.02.2023.

08:16

Danas glasanje: Bira se novi predsednik
EPA-EFE/KATIA CHRISTODOULOU

Oko 560.000 registrovanih glasača će odlučiti o novom predsedniku u drugom krugu izbora, 12. februara.

Biračka mesta su otvorena od pet sati ujutru po srednjeevropskom vremenu do 16 sati, a rezultati se očekuju dva sata nakon završetka izbora, prenosi Rojters.

Završava se era predsednika Nikosa Anastasiadesa, koji privodi kraju svoj drugi petogodišnji mandat predsednika države, a medju 14 kandidata za njegovog naslednika se izdvajaju trojica političara.

Favoriti su bivši ministar spoljnih poslova Nikos Hristodulides, vodja desničarske partije DISY Averof Neofitu i diplomata Andreas Mavrojanis, koga podržava levičarska partija AKEL. Sva trojica glavnih kandidata imaju bliske odnose sa predsednikom Anastasiadesom, tako da se ne očekuje da će njegov naslednik previše odstupati od dosadašnje politike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: