Ekstremna crvena linija. Rat je najavljen? Amerika ponovo umešana

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje upozorilo je da su vojni manevri u Žutom moru doveli situaciju do "ekstremne crvene linije".

Izvor: B92

Četvrtak, 02.02.2023.

07:10

Ekstremna crvena linija. Rat je najavljen? Amerika ponovo umešana
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Kako navode, vojni manevri SAD i njihovih južnokorejskih saveznika prete da pretvore celo korejsko poluostrvo u "ogromni ratni arsenal i kritičnu ratnu zonu".

U saopštenju severnokorejskog ministarstva spoljnih poslova, koje je prenela državna novinska agencija KCNA, Pjongjang poručuje da nije zainteresovan za dijalog sve dok Vašington vodi neprijateljsku politiku, prenosi Rojters.

Južna Koreja i SAD izvele su zajedničke, kombinovane vazdušne manevre iznad Žutog mora u kojima su učestvovali strateški bombarder B-1B, stelt lovci F-22 i F-35B iz američkog ratnog vazduhoplovstva, kao i južnokorejski borbeni avioni F-35A, prenela je južnokorejska agencija Jonhap.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: