Napadnuta baza SAD

Kompleks američkih trupa i sirijskih opozicionih boraca koji podržavaju SAD na istoku Sirije napadnut je danas dronovima.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 15.08.2022.

14:15

Napadnuta baza SAD
EPA-EFE/STRINGER

Američka vojska je saopštila da nema žrtava i da nije pričinjena materijalna šteta.

Američka vojska je navela da se napad dogodio u blizini baze Al-Tanf blizu mesta u pograničnom području između Sirije, Jordana i Iraka.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, preneo je AP.

Američke i koalicione trupe nalaze se u Al-Tanfu da bi obučile sirijske snage kako da sprovode patroliranje radi suzbijanja delovanja ekstremista iz Islamske države.

Baza se nalazi na putu koji služi kao vitalna veza za snage koje podržava Iran, a proteže se od Teherana pa sve do Libana.

U saopštenju vojske se navodi da su koalicione trupe u koordinaciji sa opozicionim borcima poznatim kao Magaveir al-Tovra odgovorile na napad višestrukih bespilotnih vazdušnih sistema u blizini baze Al-Tanf.

General-major Džon Brenan, komandant Kombinovanih združenih operativnih snaga, rekao je da koaliciono osoblje zadržava pravo na samoodbranu i da će preduzeti odgovarajuće mere da zaštiti svoje snage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: