Odgovor će biti novi sukob: "Agresija je neprihvatljiva"

Novi izraleski premijer Jair Lapid posetio je granicu sa Libanom nenajavljeno.

Izvor: B92

Utorak, 19.07.2022.

17:00

Odgovor će biti novi sukob:
EPA-EFE/ABED AL HASHLAMOUN

On je zapretio da će snažno odgovoriti na, kako je rekao, "neprihvatljivu" agresiju libanske militantne grupe Hezbolah, preneo je AP.

Poseta je došla u vreme pojačanih tenzija sa Hezbolahom, sa kojim je Izrael imao sukob 2006. godine.

U ponedeljak je Izrael saopštio da je oborio dron koji je došao sa libanske teritorije, a prošle nedelje je lider Hezbolaha zapretio Izraelu vojnom eskalacijom ukoliko se konflikt oko pomorske granice ne reši u korist Libana.

"Izrael je spreman da deluje protiv svake pretnje. Nemamo interes da dođe do eskalacije, ali Hezbolahova agresija je neprihvatljiva i može da ugrozi ceo region, da dođe do nepotrebne eskalacije", kazao je Lapid.

Njemu je društvo pravio ministar odbrane Beni Ganc i vodeći ljudi iz izraelske vojske.

Izrael smatra Hezbolah najopasnijom neposrednom pretnjom, procenjujući da iranska grupa ima oko 150.000 raketa usmerenih ka Izraelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: