"Treba nam rekonstrukcija Vlade"

Rekonstrukcija Vlade Crne Gore potrebna je da bi je osnažili i krenuli u reformske procese, kazao je predsednik Skupštine Aleksa Bečić.

Izvor: B92

Petak, 17.09.2021.

14:45

Foto: EPA-EFE/ Boris Pejovic

On je novinarima, nakon posete Osnovnoj školi "Sutjeska", kazao da su pitanja resora i kadra nešto što je deo procesa, dijaloga i dogovora političkih subjekata sa premijerom Zdravkom Krivokapićem.

"Rekonstrukciju Vlade u formalno-pravnom smislu Skupštini može predložiti jedino premijer", rekao je Bečić.

Bečić je dodao da "nisu ulazili u te dogovore i razrade".

Upitan očekuje li da manjine uđu u vladu u kojoj je Demokratski front (DF), on je istakao da od prvog dana smatra da manjinske partije treba da budu deo svake vlade, bez obzira na to ko je čini i konstituše.

Kako je kazao, Demokrate imaju pozitivna iskustva iz saradnje sa manjinskim partijama u Tuzima.

"Volio bih da ta iskustva podelimo i na državnom nivou, da preuzmemo odgovornost, da doprinesemo stabilizaciji prilika, snižavanju tenzija, smanjenju polarizacije", rekao je Bečić.

Na pitanje može li vlada biti rekonstruisana do 15. oktobra, kako je kazao jedan od lidera DF-a Milan Knežević, Bečić je naveo da se taj proces može efikasno realizovati i da to zavisi od političke volje.

Bečić je dodao da ne bi licitirao sa datumima.

"Ako postoji političke volje, vrlo brzo možemo da dođemo do rešenja, jer imamo osnove i temelje, potrebno je da kolege iz Građanskog pokreta URA da se izjasne u odnosu na ono što su tražili od nas prethodnih meseci", kazao je Bečić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: