Ove nedelje nova vežba - Air Solution 2021

Međunarodna vazduhoplovna taktička vežba Air Solution 2021 Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije i Vazduhoplovnih snaga Rumunije održava se ove nedelje

Izvor: B92

Sreda, 30.06.2021.

18:45

Ove nedelje nova vežba - Air Solution 2021
Shutterstock/journey601

Vežbe će se održati na aerodromima i u vazdušnom prostoru dveju država.

Tokom dvodnevne aktivnosti, uvežbava se zajedničko izvršavanje zadataka kontrole i zaštite vazdušnog prostora, rešavanje kriznih situacija u vazdušnom prostoru u pograničnom području, vazduhoplovna podrška, medicinska evakuacija i traganje i spasavanje.

Na vežbi učestvuju lovačka i transportna avijacija, helikopterske jedinice, jedinice veze i vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja, kao i tehnički sastav vazduhoplovnih brigada.

Učešćem na vežbi Air Solution, koja se ove godine održava po sedmi put, unapređuju se sposobnosti Ratnog vazduhoplovstva i PVO za izvršavanje zadataka u kontroli i zaštiti vazdušnog prostora, te osposobljenost komande ovog vida Vojske Srbije za planiranje i izvođenje operacija.

Prva vazduhoplovna vežba srpskog i rumunskog ratnog vazduhoplovstva Air Solution održana je 2009. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: