Antifašistička šetnja zbog skrnavljena spomenika

U Bijelom Polju u sredu je održana antifašistička šetnja povodom skrnavljenja spomenika narodnom heroju Ljubu Čupiću u Nikšiću.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.06.2021.

08:18

Antifašistička šetnja zbog skrnavljena spomenika
xload/depositphotos

Kako prenosi CDM, građani su prošetali od kružnog toka u Nikoljcu do Spomenika palim borcima u centru grada, noseći transparent s natpisom "Smrt fašizmu" i slikom Ljuba Čupića.

Jedan od poslednjih živih boraca NOB-a i počasni predsednik Udruženja boraca NOR-a i antifašista Bijelog Polja Rajko Stevović rekao je da će biti odbranjene tekovine njihove borbe.

"Svedočimo napadima na spomenike naših boraca i antifašista koji su krv prolili za našu slobodu. Sa ovog mesta im poručujemo da ćemo odbraniti tekovine naše borbe, smrt fašizmu!", rekao je Stevović.

Asmir Pućurica, koji se obratio u ime antifašista Severa, rekaoje da neće dozvoliti "da nam se pokoljenja stide niti ćemo dozvoliti da prolivena krv naših predaka bude uzaludna".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: