Seksualno uznemiravanje ne prestaje da potresa svet glume u Srbiji: Profesor FDU neće trpeti posledice? VIDEO

Slučajevi seksualnog uznemiravanja ne prestaju da potresaju svet glume u Srbiji.

Izvor: B92, Prva

Sreda, 16.06.2021.

21:22

Seksualno uznemiravanje ne prestaje da potresa svet glume u Srbiji: Profesor FDU neće trpeti posledice? VIDEO
Printskrin: TV Prva

Posle optužbi na račun Mike Aleksića i Branislava Lečića, na listi tih zlodela je i profesor na FDU Nenad Prokić.

Iako je Univerzitet umetnosti ustanovio da je Prokić prekršio etičke norme i pravila ponašanja, nisu mu izrečene nikakve sankcije.

Do sada je protiv Prokića podneto pet prijava, a jedna od prijava obuhvata šest studentkinja. Od svih pet prijava samo jedna je mogla da bude procesuirana jer je primljena od aktuelne studentkinje.

Navodi se da je Nenad Prokić:

- putem aplikacija Viber, Mesindžer i sms-a slao neprimerene fotografije i poruke sa seksualnim konotacijama obično pred izlazak na diplomski ispit na kom je bio mentor,

- upućivao je telefonske pozive sa predlogom za viđanje,

- pozvao je studentkinju u stan na večeru,

- na hodniku je hvatao studentkinje oko struka,

- na časovima ih je dodirivao po leđima i zatezao im zadnji deo brushaltera.

Dva meseca je prošlo od kako je obelodanjeno da postoji pet prijava protiv profesora Prokića. On je u medijima sve demantovao i rekao da je reč o uceni "zbog ocene" jedne studentkinje kojoj je greškom poslao sliku sa plaže.

Članovi studentskog parlamenta u saopštenju su rekli da je profesor Nenad Prokić u pismenom obraćanju Komisiji pretio da će u slučaju bilo kakvih sankcija podići tužbu protiv Fakulteta kao i pojedinačne tužbe protiv svih članova Etičke komisije.

Tužbe neće biti, s obzirom da profesoru nisu izrečene nikakve sankcije. Nastavno-umetničko aučno veće utvrdilo je da Prokić jeste odgovoran za povredu Kodeksa profesionalne etike, njegovo ponašanje ocenjeno je kao neprihvatljivo, ali on zbog toga neće trpeti posledice.

Prokić je za medije rekao da su optužbe deo "osvetničke kampanje" i da će se, uprkos neizricanju sakcija sam povući sa mesta redovnog profesora Fakulteta dramskih umetnosti.

Dekanat fakulteta još uvek nije izašao u javnost sa zvaničnim saopštenjem.

Opširnije u video prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: