Vučić sa episkopom šumadijskim Jovanom: Razvijanje kulture sećanja je važno za naš narod VIDEO/FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u poseti eparhiji Šumadijskoj gde će razgovarati sa episkopom Šumadijskim Jovanom.

Izvor: B92

Petak, 22.01.2021.

15:35

Vučić sa episkopom šumadijskim Jovanom:  Razvijanje kulture sećanja je važno za naš narod VIDEO/FOTO
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ mn

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa vladikom šumadijskim Jovanom, u crkvi posvećenoj Svetim velikomučenicima kragujevačkim u Šumaricama.

Radovi na izgradnji crkve zapoceli su 2001. godine, a želja je da se završe ove godine, kada se navršava 80 godina od streljanja kragujevačkih djaka, profesora i gradjana 1941. godine.

Država će pomoći završetak radova. Inače, vladika Jovan juce je u Beogradu razgovarao sa predsednikom, koji je obećao pomoć. Predsednik i vladika nakon sastanka obići će sportsku halu u naselju Aerodrom, gde se nalazi i Bogoslovija.

"Do 21. oktobra naš je zadatak da završimo crkvu i sve što je neophodno ovde, da to bude jedno divno mesto na kom može da se održi pomen stradalima i dobro je mesto da se sećamo onih koji su poginuli za svoj narod. Narodi koji ne umeju da se sećajju i ne zaslužuju buudćnost. Razvijanje kulture sećanja je važno za naš narod."

Vladika je rekao da je srećan što u ime naroda Božijeg dočekuje predsednika Aleksandra.

"Ovo je veliki dar Božiji što imamo predsednika ovde koji je izjavio da će pomoći da se ovo zdanje dovrši a time sve čuvamo od zaborava."

Vladika je rekao da je predsednik došao ovde iz ljubavi.
Episkop šumadijski Jovan; Foto: Tanjug/Rade Prelic

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: