Rektorka za B92 o doktoratu Siniše Malog, "da se nedoumice otklone"

Na sednici Senata Univerziteta usvojen predlog rektorke Ivanke Popović da će biti podneta žalba Odboru za profesionalnu etiku na izveštaj Stručne komisije FON-a

Izvor: B92

Sreda, 15.05.2019.

15:02

Rektorka za B92 o doktoratu Siniše Malog,
Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ

Prema stavu Odbora za profesionalnu etiku na izveštaj Stručne komisije FON-a, doktorat Siniše Malog nije plagijat.

Odboru će biti podneta žalba ukoliko rektorki stigne ijedna žalba.

Mediji su ranije preneli da rektorka planira mogućnost podnošenja žalbe kako bi se otklonile sve nedoumice u vezi sa doktoratom ministra finansija.

"Da ne bismo uskratili mogućnost podnošenja žalbe, ono [to ja predlažem jeste da Senat donese odluku kojom se ovlašćuje rektorka da u ime univerziteta podnese žalbu na osnovu inicijalnih žalbi koje univerzitetu mogu podneti svi zaposleni na Univerzitetu u Beogradu, koji su u naučnom ili nastavnom zvanju“, rekla je na današnjoj sednici rektorka, saznaje B92 u Rektoratu Univerziteta u Beograda.

"Odluka Nastavno-naučnog veća FON-a je prvostepena odluka. Na odluku je moguće žaliti se Odboru za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu. Senat je doneo odluku o načinu podnošenja žalbi do 24. maja. Odbor ima 120 dana da donese odluku koja je konačna. Time će se postupak na Univerzitetu u Beogradu završiti“, rekla je rektorka Ivanka Popović za B92.

Ona je dodala da se„ "po proceduri, Senat ne izjašnjava o odluci FON-a, već je samo primio informaciju“.

Epilog slučaja doktorata Siniše Malog ukazuje na to da je najveća zamerka upućena njemu zapravo to što je političar, rekao je nedavno Mario Spasić iz Saveta za monitoring.

Govorilo se dugo o autentičnosti doktorske disertacije "Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije - teorijske koncepcije i ostvareni rezultati u Srbiji", koju je Mali pred komisijom FON-a Univerziteta u Beogradu odbranio u redovnom postupku 2013. i koja sadrži 235 strana.

Spasić u autorskom tekstu za "Alo" ističe da Sinišu Malog zbog toga već godinama "razvlače njih četvoro: Karapandža, Teodorović, Turajlićeva i Vodinelićeva" i da ovde "nije reč o politici, već o akademskom pristupu osporovanju, analizi i zaključku".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: