Treba li maloletnicima zakonom zabraniti noćne izlaske?

Ako je Island za deset godina uspeo da smanji broj maloletnika koji konzumiraju drogu i alkohol sa 44 na pet procenata, može i Srbija.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.03.2019.

07:43

Treba li maloletnicima zakonom zabraniti noćne izlaske?
Ilustracija: Getty Images

Tako, bar, smatraju u Pokretu obnove Kraljevine Srbije, čiju je inicijativu za uvođenje zakona o zaštiti dece potpisima podržalo više od 55 hiljada građana.

Njihov predlog je da se tinejdžerima mlađim od 16 godina uskrate noćni izlasci bez prisustva roditelja, odnosno da u kasne sate van kuće mogu samo sa odobrenjem uz overu javnog beležnika.

Možemo li na ovakav način zaštititi decu od negativnog uticaja ulice, da li time ugrožavamo njihova prava i koliko su mladi podložni porocima tokom noćnog provoda, samo su neka od pitanja za Biljanu Grbović, predsednicu Udruženja roditelja "Matica", Vesnu Tomić, socijalnog psihologa i Žiku Gojkovića, predsednika Pokreta obnove Kraljevine Srbije, koje će biti gošće Jutarnjeg programa TV Prve.

Pitanje za Vas u današnjoj anketi je: Treba li maloletnicima zakonom zabraniti noćne izlaske?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: