Četvrtak, 26.07.2018.

12:42

Skot: Srbija i SAD opet mogu imati dobre odnose kao...

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot izjavio da odnosi Srbije i SAD ponovo mogu da budu kao u vreme Prvog svetskog rata.

Izvor: Beta

Skot: Srbija i SAD opet mogu imati dobre odnose kao...
Foto: Tanjug, Filip Krainèaniæ

Na konferenciji "Američko-srpsko istorijsko savezništvo", povodom 100 godina postavljanja zastave Srbije na Beloj kući, Skot je ocenio da takozvano "zlatno doba" u odnosima Srbije i SAD iz vremena Prvog svetskog rata predstavlja "normu, a ne izuzetak".

"Nikada ne snemo da zaboravimo da su naše zajedničke vrednosti ono što nas danas spaja i što će nastaviti da nas spaja u budućnosti", kazao je Skot.

On je naveo da je 28. jula 1918. godine tadašnji predsednik SAD Vudro Vilson naložio postavljanje srpske zastave iznad Bele kuće jer je "razumeo šta je srpski narod pretrpeo u Prvom svetskom ratu i želeo da oda poštu srpskim žrtvama".

Skot je najavio da će u subotu, na stogodišnjicu tog događaja, postaviti srpsku zastavu na ambasadi SAD u Beogradu kao znak poštovanja prema Srbiji, ali i sećanja na taj jubilej.

"Ti događaji od pre jednog veka su važni i dokazuju naše dugo savezništvo", rekao je američki ambasador.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: