Dodeljene Virtus nagrade za filantropiju

Nagrade za filantropiju Virtus Trag fondacije, dodeljene su u Beogradu pojedincima, udruženjima i kompanijama koji su dali doprinos razvoju filantropije.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 24.03.2018.

21:33

Dodeljene Virtus nagrade za filantropiju
Trag fondacija

Glavna nagrada Fondacije, za doprinos kompanije na nacionalnom nivou uručena je Delta Holdingu i njihovom programu "Fond za budućnost", a nagradu je uručio ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot.

"Ove nagrade su sjajna prilika, u ovakvom životu gde je cinizam u modi, da odamo priznanje ljudima koji čine dobro svojoj zajednici. To su firme koje daju nazad svojoj zajednici, ne zato što dobijaju profit od toga, nego zato što znaju da je prava stvar da to učine", rekao je Skot nakon dodele nagrada.

Specijalna nagrada za mladog filantropa pripala je Jovanu Simiću, osnivaču humanitarne organizacije "Zajedno za život", a nagrada za individualni doprinos razvoju filantropije u lokalnoj zajednici dodeljena je Vesni Bondžić za pomoć obolelima od karcinoma.

Čuveni stolar Mile, Milorad Jurković, koji je napravio do sada 1.230 stolica za hranjenje beba, dobio je nagradu za individualni doprinos razvoju filantropije u lokalnoj zajednici koju je na dodeli poklonio supruzi.

Za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora nagrada je pripala preduzeću "Nag" iz Beograda.

Specijalnu nagradu za volontiranje dobila je Banka Inteza čiji su zaposleni donirali 6.500 sati društvno korisnog rada neprofitnim organizacijama, a nagradu za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje dodeljena je Rudniku flotacije "Rudnik" za adaptaciju Doma kulture, renoviranje dve osnovne škole kao i adaptaciju Doma penzionera na Rudniku.

Za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora nagradu je dobila kompanija "Nelt".

Na svečanosti je dodeljeno osam nagrada kao i zahvalnice finalistima, kompanijama i pojedincima koji su ušli u uži krug izbora za nagradu "Virtus".

Iz Trag fondacije su poručili da je važno da "dobro ne ostane skriveno" i istakli da već 11 godina rade na promociji pojedinaca, organizacija i kompanija koje svojim delovanjem pomažu razvoju lokalnih zajednica u Srbiji i pružaju pomoć građanima kojima je ona neophodna.

Do sada su kažu, uz pomoć donatora, prikupili 11 miliona dolara pomoći i pokrenuli oko 1.300 lokalnih inicijativa podrške.
Trag fondacija
Trag fondacija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: