BG bio blokiran, policija na mostovima - proba "Vihora"

Teško naoružani pripadnici policije blokirali su sinoć Beograd na više mesta i vršili pretrese vozila u simulaciji akcije "Vihor", nezvanično saznaje B92.

Izvor: B92

Petak, 22.09.2017.

23:55

BG bio blokiran, policija na mostovima - proba
screenshot

Mediji su ranije preneli da je Beograd bio blokiran u potrazi za vozačem "mercedesa", a policija i dalje nije izdala zvaničnu informaciju.

Akcija "Vihor" je najviši stepen pripravnosti policije koji se primenjuje najčešće u slučajevima kada su u pitanju potrage za ubicama ili osumnjičenima za ubistva.

Kako prenosi "Blic", akcija je završena posle sat i po vremena, a ni sami policajci nisu znali da je reč o vežbi.

Akcija "Vihor" naređuje se u situacijama kada su u pitanju veliki događaji zbog kojih je potrebna brza i široka akcija policije, pri čemu svaka patrola zna šta u tom trenutku treba da uradi, ko blokira mostove, autobuske i železnicke stanice, izlaze iz grada i svaki slican korak.

Beogradski mediji preneli su da su policajci naoružani puškama blokirali Pančevački, Pupinov, Brankov, Stari železnicki most i Gazelu. Osim toga, policija je viđena i u Bulevaru despota Stefana, naselju Zbeg, pa i na Ibarskoj magistrali. Specijalci su blokirali saobraćaj i na Bubanj potoku.

"Novosti" navode i da su blokirani svi prilazi gradu, kao i da su pripadnici MUP Srbije bili raspoređeni na nekoliko punktova u gradu - kod Autokomande, u Bulevaru kralja Aleksandra, kod pogona GSP na Karaburmi... Takođe, "Novosti" pišu i da je prestonicu nadletao helikopter.

"Telegraf" je isticao da je u toku policijska potera koja je nastala pošto je vozač mercedesa posle zaustavljanja naglo dao gas i krenuo, a oni su pisali i da je helikopter nadletao Bogosloviju.

Ibarska magistrala je bila blokirana kod Rušnja, a kolona se protezala do Vidikovca i dugačka je oko pet kilometara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

197 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: