Svet 0

30.03.2024.

15:02

Pogođeno vozilo UN: Ima ranjenih

U današnjem izraelskom napadu nadomak grada Remejša na jugu Libana pogođeno je vozilo koje je prevozilo tehničku opremu za Ujedinjene nacije

Izvor: Tanjug

Pogođeno vozilo UN: Ima ranjenih
EPA-EFE/YAHYA ARHAB

Podeli:

Ranjeno je nekoliko posmatrača, potvrdila su za Rojters dva neimenovana bezbednosna izvora.

Britanska agencija navodi da su izraelske odbrambene snage (IDF) napale vozilo koje pripada mirovnoj misiji UN u južnom Libanu (UNIFIL), ali da za sada nije bilo komentara ni iz UNIFIL ni iz posmatračke misije UN (UNTSO).

Jedan od bezbednosnih izvora rekao je izveštaču Rojtersa da su u automobilu bila tri posmatrača UN i jedan prevodilac za libanski jezik, a oba izvora su potvrdila da je ranjeno nekoliko ljudi u vozilu.

Izraelska vojska je, medjutim, saopštila da nije izvela vazdušni udar na vozilo u kojem su bili posmatrači Ujedinjenih nacija u oblasti Remejša u južnom Libanu.

Izrael razmenjuje vatru sa libanskom naoružanom grupom Hezbolah u južnom Libanu skoro šest meseci, paralelno sa ratom protiv palestinske militantne grupe Hamas u Gazi.

U dosadašnjim izraelskim granatiranjima Libana ubijeno je skoro 270 pripadnika militantne grupe Hezbolah i oko 50 civila, uključujuci decu, medicinsko osoblje, novinare, pripadnike UNIFIL i libanske vojske, navodi Rojters.

UNIFIL je prošlog meseca saopštio da je izraelska vojska prekršila međunarodno pravo, otvorila vatru na grupu jasno prepoznatljivih novinara i ubila novinarku Rojtersa.

Podeli:

Tagovi

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: