Svet 0

29.03.2024.

14:15

Ruse hoće da ukrote? "Neprihvatljivo"

Rusija ne prihvata nikakva pravila koja joj se nameću za pregovore o rešavanju sukoba u Ukrajini, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Izvor: Novosti.rs

Ruse hoće da ukrote? "Neprihvatljivo"
EPA-EFE/PAVEL BEDNYAKOV/SPUTNIK/KREMLIN POOL / POOL MANDATORY CREDIT

Podeli:

On je komentarisao reči ukrajinskog ministra spoljnih poslova Dmitrija Kulebe o takozvanoj formuli mira Zelenskog, u skladu s kojom bi trebalo da se vode pregovori.

"Za Rusiju je neprihvatljivo da postoje bilo kakva pravila kojih se mora pridržavati, a koja će izraditi neko drugi", kazao je Peskov.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ranije je izjavila da Sjedinjene Države moraju da napuste takozvanu formulu mira ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog ako zaista žele da pomognu u rešavanju sukoba u Ukrajini.

"Da bi, ne rečima, već delima promovisale nagodbu, SAD i njihovi sateliti moraju da odbiju da promovišu neprihvatljivu 'formulu' Vladimira Zelenskog, zaustave bilo kakvu podršku neonacističkom režimu u Kijevu i zadovolje legitimne zahteve Rusije u vezi sa osiguravanjem njenih bezbednosnih interesa u evropskom pravcu", rekla je Zaharova, navodi se na sajtu ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nazvao je predloge koje priprema Kijev, kao i "formulu od deset tačaka", ultimatumom za Moskvu.

"Zelenski je rekao da se to neće smatrati pregovorima. Normalan čovek razume da to znači ultimatum. Cela njegova formula od deset tačaka bila je i ostala očigledan ultimatum", kazao je Lavrov.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: