Svet 0

24.03.2024.

16:52

Lavrov raskrinkao Makrona

Predsednik Francuske Emanuel Makron je izjavom o mogućnosti slanja vojske u Ukrajinu pokušao da se dopadne američkom rukovodstvu, ocenio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Izvor: Sputnjik

Lavrov raskrinkao Makrona
Profimedia

Podeli:

On je to rekao u dokumentarnom filmu "Beograd", posvećenom 25. godišnjici agresije NATO-a na Jugoslaviju.

"Sada, ako uzmemo Makrona i njegovo insistiranje na tome da 'nije isključeno slanje kopnene vojske u Ukrajinu', tu više nije reč o 'strateškoj autonomiji' nego o pokušaju da se 'dopadne' Sjedinjenim Američkim Državama, a ujedno da isprovocira saveznike u samoj Severnoatlantskoj alijansi," naveo je Lavrov.

Prema njegovim rečima, sadašnji rukovodioci evropskih zemalja ne smatraju da su prioritet nacionalni interesi njihovih zemalja već "jedinstvene kolektivne zapadne potrebe".

"Evropa je potpuno potčinjena SAD. Nema nikakve samostalnosti. Svi razgovori Makrona u proteklih nekoliko godina - a on ih je periodično 'oživljavao' u medijskom prostoru - o nekakvoj 'strateškoj autonomiji', sve se to pokazalo kao prazna priča," dodao je Lavrov.

Šef ruske diplomatije je Evropsku uniju nazvao "svadljivom organizacijom" - u kojoj na prvom mestu nije nacionalni interes pojedinačnih naroda i država, nego lični, uskogrudi politički planovi, težnje i spletke.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

1 d

Podeli: