Svet 0

20.03.2024.

9:00

Moskva: Uništili su SRJ

Predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin pozvao da se da ocena bombardovanja Jugoslavije 1999, kada je korišćena kasetna municija i granate sa osiromašenim uranijumom.

Izvor: Sputnjik

Moskva: Uništili su SRJ
Profimedia

Podeli:

"Vašington od 1999. godine čini sve da ljudi zaborave kako je NATO, po naređenju SAD, zaobilazeći Savet bezbednosti UN, varvarski bombardovao mirni Beograd i druge gradove Jugoslavije. Svet je dužan da da pravednu ocenu događaja iz tih godina: treba da se pozovu na odgovornost i osude odgovorni za uništenje Jugoslavije", napisao je Volodin na svom Telegram kanalu.

On je podsetio da je bombardovanje trajalo 78 dana i da je odnelo hiljade života žena, staraca i dece.

"NATO trupe su koristile kasetnu municiju, kao i granate sa osiromašenim uranijumom. Srbija se posle bombardovanja našla na prvom mestu u Evropi po broju obolelih od raka", naglasio je predsednik Državne dume.

"Vašington i Brisel su uništili zemlju. Neko vreme posle agresije NATO-a, Savezna Republika Jugoslavija je prestala da postoji. Ali niko od lidera SAD i zemalja NATO-a, uključujući Bajdena, nikada nije kažnjen", smatra Volodin.

Pored toga, predsednik Državne dume smatra da krivci nisu odgovarali ni za smrt Slobodana Miloševića u haškom zatvoru.

Državna duma će u sredu na plenarnoj sednici razmatrati obraćanje oba doma ruskog parlamenta Ujedinjenim nacijama (UN), međunarodnim parlamentarnim organizacijama i parlamentima stranih država u vezi sa 25. godišnjicom od početka bombardovanja Jugoslavije.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: