Svet 3

19.03.2024.

14:25

Početak kraja: Erdogan šalje vojsku da "završi" posao

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan najavio je nastavak borbe protiv kurdskih snaga u Siriji i Iraku i naglasio da će sve aktivnosti u ovoj oblasti biti završene do leta.

Izvor: Klix.ba

Početak kraja: Erdogan šalje vojsku da "završi" posao
EPA-EFE/TURKISH PRESIDENTIAL PRESS OFFICE

Podeli:

Erdogan je rekao da njegova vlada pruža sve vrste podrške vojnicima da nastave, kako je opisao, izazovnu borbu.

"U potpunosti ćemo garantovati bezbednost naše granice do ovog leta i definitivno završiti naš nedovršeni posao u Siriji", rekao je Erdogan.

On je rekao da je cilj da Turska postane sigurna zemlja.

"Naši ciljevi su da našoj deci pružimo Tursku potpuno oslobođenu mračne senke terorizma, sa svetlom budućnošću i srećom", rekao je turski predsednik.

On je takođe naglasio kako je turska vojska postigla uspehe u korišćenju dronova, domaćeg naoružanja i municije u borbi protiv PKK.

"Kao rezultat našeg delovanja, nećemo dozvoliti da se ove plaćeničke bande, koje su saterane u ćošak, ožive i ponovo postanu teret našem narodu. Bez obzira na to čiji je projekat, nećemo dozvoliti uspostavljanje terorističke države izvan naše južne granice“, rekao je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: