Svet 49

14.03.2024.

12:56

Potpuna predaja: Medvedev objavio svih 7 uslova za kraj rata

Bivši predsednik Rusije i sadašnji zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev je na Telegramu predstavio "rusku formulu mira".

Izvor: Index.hr

Potpuna predaja: Medvedev objavio svih 7 uslova za kraj rata
Profimedia

Podeli:

Njegov plan ima sedam tačaka, a Medvedev kaže da su uslovi "humani za sve".

"Ovo bi mogla biti meka ruska formula za mir. Ovo je dobar kompromis, zar ne?", navodi Medvedev. Ovo je njegovih sedam uslova. Prenosimo ih onako kako ih je sam Medvedev formulisao:

1. Ukrajina mora priznati vojni poraz. Neonacistička klika se mora potpuno i bezuslovno predati. Demilitarizacija Ukrajine i zabrana stvaranja paravojnih snaga na njenoj teritoriji u budućnosti.

2. Međunarodna zajednica mora prepoznati nacistički karakter političkog režima u Kijevu i izvršiti prisilnu denacifikaciju svih državnih organa pod kontrolom UN.

3. UN bi trebalo da objave saopštenje o gubitku međunarodnog pravnog subjektiviteta Ukrajine i da je spreče da pristupi vojnim savezima bez pristanka Rusije.

4. Sve vlasti u Ukrajini moraju podneti ostavke i odmah se moraju održati izbori za uspostavljanje privremenog parlamenta samoupravne teritorije.

5. Usvajanje zakona o isplati svih kompenzacija Rusiji, uključujući isplate rođacima poginulih i isplate štete pričinjene po zdravlje ranjenih.

6. Zvanično priznanje da je teritorija Ukrajine zapravo teritorija Ruske Federacije i usvajanje akta o ponovnom ujedinjenju sa Rusijom

7. Samoraspuštanje privremenog parlamenta. Priznanje UN čina ponovnog ujedinjenja

Podeli:

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: