Svet 0

14.03.2024.

11:56

"Alarm u Rusiji": Neprijatelj je stigao

Pripadnici ukrajinskih diverzantskih i izviđačkih snaga pokušavaju da se probiju u Kursku oblast.

Izvor: Tanjug

"Alarm u Rusiji": Neprijatelj je stigao
Profimedia

Podeli:

Borba sa Ruskom gardom, Obaveštajno-bezbednosnim snagama (FSB) i vojnim osobljem traje, javila je Ruska garda na platformi Telegram.

"Jedinice Ruske garde učestvuju u odbijanju napada neprijatelja u blizini sela Tetkino, u Kurskoj oblasti", ​​navodi se u objavi.

Guverner regiona Roman Starovojt prijavio je pokušaj infiltracije diverzanata oko 11.45 po moskovskom vremenu, javljaju RIA novosti. On je pozvao stanovnike da budu na oprezu i da sumnjive osobe, napuštene predmete i dronove prijave specijalnim službama.

U utorak ukrajinski diverzanti su, uz podršku tenkova i oklopnih vozila, pokušali da se probiju u Rusiju iz tri pravca, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije i istaklo da su ruske trupe odbile pokušaje ukrajinskih divezantskih jedinica da izvrše prodor u Belgorodsku i Kursku oblast.

Prodor u Belgorodsku oblast pokušan je istovremeno iz tri pravca, u blizini sela Odnorobovka, Nehotejevka i Spodarjušino, navodi rusko ministarstvo. Dodaje se da su ruske trupe, uz upotrebu avijacije, raketa i artiljerije, odbile sve ukrajinske napade i da državne granice nisu povređene, prenosi agencija RIA novosti.

Ministarstvo odbrane Rusije navelo je da su odbijena i četiri napada ukrajinskih diverzantsko-izviđačkih grupa koje su pokušale da se probiju kod sela Tetkino u Kurskoj oblasti.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: