Svet 2

20.06.2024.

12:24

Volodimir Zelenski će biti "žrtvovan"?

Zapad se sprema da otpiše Vladimira Zelenskog, a Vašington već ima na umu kandidata za predsednika Ukrajine, saopštila je pres-služba Spoljne obaveštajne službe Rusije.

Izvor: Sputnjik

Volodimir Zelenski će biti "žrtvovan"?
Tanjug/Ukrainian Presidential Press Office via AP

Podeli:

"Pres-služba saopštava da su, prema dobijenim informacijama, Vašington i njegovi sateliti zadovoljni situacijom nastalom nakon 20. maja, kada je Zelenskom istekao mandat i u potpunosti zavisi od zapadne podrške", navodi se u saopštenju čije delove su preneli ruski portal.

Takođe se navodi da će "Zapad lako žrtvovati Zelenskog kada Rusija učvrsti uspehe na bojnom polju", a ukrajinska vojska bude u bezizlaznoj situaciji.

"Zapadni pokrovitelji Zelenskog će ga lako žrtvovati kada Rusija konsoliduje svoje uspehe na bojnom polju, a iscrpljene i demoralisane ukrajinske trupe naći će se u bezizlaznoj situaciji", saopštila je pres-služba.

Pored toga, u saopštenju se ističe da je Zelenski definitivno "izgubio svaku nezavisnost i da se nalazi na kratkom povocu u rukama pokrovitelja iz 'vašingtonskih nalogodavaca' i da neće moći da izbegne odgovornost za pokretanje velikog rata u Evropi".

Spoljnobaveštajna služba Rusije saopštila je da Vašington smatra najpogodnijim kandidatom za predsednika Ukrajine bivšeg vrhovnog komandanta ukrajinske vojske Valerija Zalužnog.

"Iscrpevši 'korist' od Zelenskog i shvativši uzaludnost nada na strateški poraz Rusije' – Bela kuća će ga bez razmišljanja baciti na smetlište istorije i zameniti ga jednim od ukrajinskih političara koji će biti prihvatljiv za vođenje pregovora sa Moskvom o mirnom regulisanju sukoba. Najpogodniji kandidat za Vašington je bivši glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni", zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, mandat Zelenskog je istekao 20. maja. Izbori predviđeni za 2024. nisu održani a Zelenski tvrdi da se njegov mandat nastavlja jer je u zemlji vanredno stanje.
 

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: