Svet 0

24.06.2024.

12:09

Vašington je kriv za Sevastopolj: Ambasadorki SAD u Moskvi uručen demarš

Ambasadorki SAD u Moskvi Lin Trejsi uručen je danas demarš povodom raketnog napada Ukrajine na plažu u Sevastopolju na Krimu uz napomenu da Rusija za taj napad podjednako krivi i Vašington i Kijev, saopštilo je rusko ministarstvo inostranih poslova.

Izvor: Tanjug

Vašington je kriv za Sevastopolj: Ambasadorki SAD u Moskvi uručen demarš
Shutterstock/Elena_Gr

Podeli:

"Ovakve akcije Vašingtona neće ostati bez odgovora", navodi ministarstvo. U saopštenju se navodi da je demarš uručen ambasadorki SAD u ruskom ministarstvu inostranih poslova, prenela je agencija RIA Novosti.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je ranije danas izjavio da umešanost SAD u neprijateljstva usled kojih ginu ruski civili ne može biti bez posledica.

U ukrajinskom napadu na Sevastopolj sa pet američkih raketa u nedelju su ubijena dva deteta i dvoje odraslih. Prema podacima ruskog ministarstva odbrane, ukrajinske oružane snage su pokušale da napadnu Sevastopolj sa pet raketa ATACMS sa kasetnim bojevim glavama koje su im isporučile SAD.

Ruska vojska je oborila četiri rakete, ali je jednu odbila protivvazdušna odbrana i ona je eksplodirala iznad grada.

Oružane snage Ukrajine su u nedelju izvršile, kako navode ruski mediji, nameran teroristički napad na Sevastopolj uz pomoć pet američkih operativno-taktičkih raketa ATACMS opremljenih kasetnim bojevim glavama.

Prema poslednjim vladinim podacima, povređena je 151 osoba, od kojih je 82 hospitalizovano, među kojima 27 dece.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: