Svet 0

18.06.2024.

8:20

Ekstremna vrućina, oboreni rekordi

Upozorenja o ekstremnim vrućinama i danas su na snazi za desetine miliona ljudi u Sjedinjenim Američkim Državama, pošto su u pojedinim gradovima, uključujući Čikago, juče oboreni rekordi.

Izvor: Tanjug

Ekstremna vrućina, oboreni rekordi
Profimedia

Podeli:

Nacionalna meteorološka služba upozorila je da će ovo biti opasan i dugotrajan toplotni talas i da se očekuje da će trajati do petka od Ajove do Mejna, prenosi AP.

Čikago je u ponedeljak oborio temperaturni rekord iz 1957. sa najviših 36,1 stepen Celzijusa. U SAD je prošle godine zabeleženo najviše toplotnih talasa.

Otvoreno je više od 100 rashladnih centara u gradu i okrugu, uključujući dva nova prekonoćna, a zvaničnici su apelovali na građane da ograniče aktivnosti na otvorenom i ostanu u zatvorenim klimatizovanim prostorijama.

Meteorolog iz Nacionalne meteorološke službe u Feniksu, Ted Vitok, savetovao je da treba izbegavati boravak napolju između 10 i 18 časova i da se nosi lagana odeća.

U međuvremenu, nova količina tropske vlage donela je sve veću pretnju obilnim kišama i poplavama centralnoj obali Meksičkog zaliva.

Predviđa se da će sezona uragana ove godine biti među najaktivnijima u poslednje vreme.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: