Svet 0

17.06.2024.

17:21

Bajdene, zar opet? VIDEO

Ponovo je osvanuo snimak “zamrzavanja” aktuelnog predsednika SAD Džozefa Bajdena.

Izvor: Jutarnji list

Bajdene, zar opet? VIDEO
Tanjug/AP Photo/Alex Brandon

Podeli:

Naime, na tom snimku se može videti kako bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama aktuelnog predsednika hvata za ruku i odvodi s pozornice teatra "Pikok" u Los Anđelesu.

Pojedini mediji su naveli da Bajden nije u stanju da izdrži još jedan mandat na čelu svetske sile poput Amerike.

Bajden se ponovo zaledio na predizbornom skupu u subotu u Los Anđelesu, na koji su došle neke od najvećih holivudskih zvezda poput Džordža Klunija, Džulije Roberts i Barbre Strajsend.

Bajdenova kampanja je na tom skupu prikupila oko 30 miliona dolara donacija, a Njujork post piše da je to najveći iznos koji je neki demokratski kandidat prikupio u jednoj noći.

S druge strane, kako navodi isti list, bivši predsednik SAD Donald Tramp ove godine u aprilu je na jednom skupu prikupio više od 50 miliona dolara.

Središnji događaj večeri u "Pikoku" bio je intervju koji su Bajden i Obama dali američkom TV voditelju Džimiju Kimelu, ali nakon što se intervju završio, Obama je Bajdena uhvatio za ruku. Bajden se nakon toga okrenuo prema Obami, koji je Bajdena potapšao po leđima i zajedno su počeli da se udaljavaju s pozornice. Dok su odlazili, Obama je Bajdena gotovo sve vreme držao za rame i leđa.

Bajden se nedavno našao na udaru kritika i kada se tokom pokazne vežbe padobranaca koja se održala u sklopu sastanka lidera zemalja članica Grupe G7 u Italiji udaljio od svojih kolega Rišija Sunaka, Džastina Trudoa, Ursule fon der Lajen, Fumija Kišide, Emanuela Makrona, Olafa Šolca i Đorđe Meloni te padobrancima pokazao "palac gore".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: