Svet 1

08.06.2024.

10:01

"Za pobedu nam ta opcija nije potrebna"

Vladimir Putin, ruski predsednik, rekao je da nuklearno oružje nije potrebno za pobedu te zemlje u Ukrajini.

Izvor: Klix.ba

"Za pobedu nam ta opcija nije potrebna"
shutterstock, Gevorg Ghazaryan

Podeli:

On, međutim, napominje da ne isključuje promene ruske nuklearne doktrine, koja definiše uslove pod kojima bi takvo oružje moglo da se koristi.

I ako bude potrebno, primetio je, Rusija bi mogla da testira nuklearno oružje, iako on u ovom trenutku ne vidi potrebu da to čini.

"Upotreba je moguća u izuzetnom slučaju - pretnja suverenitetu i teritorijalnom integritetu zemlje. Mislim da se to nije dogodilo. Nema potrebe", rekao je Putin na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

Podsetimo i da su SAD ublažile neka ograničenja ukrajinskoj upotrebi američkog naoružanja za napade na Rusiju. Moskva je upozorila na potencijalno opasnu eskalaciju sukoba.
 

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

20 h

Podeli: