Svet 8

06.06.2024.

8:01

Moskva: Makron, imaš tri opcije. Treća je smrt

Marija Zaharova upozorila je Francusku na mere odmazde, komentarišući pretnje francuskog ministarstva spoljnih poslova da će uvesti "sankcije ruskim diplomatama u Parizu".

Izvor: Raša tudej Balkan

Moskva: Makron, imaš tri opcije. Treća je smrt
EPA-EFE/LUDOVIC MARIN / POOL MAXPPP OUT

Podeli:

Ministarstvo spoljnih poslova Francuske je ranije zapretilo da komentari ruske diplomatske misije u Parizu u vezi sa mogućim slanjem francuskih vojnih instruktora u "Ukrajinu neće ostati bez posledica".

"Onda ću dodati i opciju D: ako naše diplomate budu dirnute, dobićete uzvratne mere", napisala je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova na Telegramu.

Kako je pojasnila, takve pretnje su usledile nakon što je portparol ruske ambasade u Francuskoj prokomentarisao reči šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova da će "francuski instruktori, ako budu poslati u Ukrajinu, postati legitimna meta ruskih oružanih snaga".

Predstavnik ambasade je posebno rekao da instruktori koji uče ukrajinske militante da bolje gađaju Ruse postaju legitimna meta "kao u ratu".

Šta se tačno nije dopalo zvaničnom Parizu, upitala je Zaharova i ponudila tri opcije kao odgovor.

"Prva je da još uvek postoji tradicija postavljanja pitanja. Druga da još uvek postoji tradicija davanja odgovora na pitanja, a treća je moguća smrt Francuza u Ukrajini, koju su francuske vlasti prethodno odlučno negirale", navela je.

Ranije je francuski predsednik Emanuel Makron, u intervjuu britanskom časopisu "Ekonomist", dozvolio da se razmotri pitanje slanja trupa u Ukrajinu ako to "Kijev zatraži i ako ruske snage probiju liniju fronta".

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: