Svet 3

28.05.2024.

16:40

"Ovo bi bio aplauz za Putina"; Zelenski poručio: "On se plaši..."

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski optužio je danas ruskog predsednika Vladimira Putina da pokušava da izdejstvuje da "propadne" mirovni samit o Ukrajini predviđen sredinom juna u Švajcarskoj.

Izvor: Beta

"Ovo bi bio aplauz za Putina"; Zelenski poručio: "On se plaši..."
Profimedia

Podeli:

"Putina je jako strah samita za mir. Pokušava da izdejstvuje da taj samit propadne i nastavlja na tome da radi ", rekao je Zelenski na konferenciji za novinare u Briselu zajedno sa belgijskim premijerom Aleksandrom De Kroom.

Zelenski je takođe pozvao predsednika SAD Džoa Bajdena da ne propusti da dođe na mirovni samit i rekao da bi odsustvo američkog predsednika na tom skupu bilo isto kao i "aplaudirati" ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

"Njegovo odsustvo bilo bi kao da aplaudirate Putinu", rekao Zelenski na konferenciji za novinare u Briselu gde je potpisao sporazum o bezbednosnoj saradnji s belgijskim premijeromi  i dobio obećanje Belgije o pojačanoj podršci u ratu sa Rusijom.

Vašington još nije potvrdio dolazak Bajdena na konferenciju koja se održava 15. i 16. juna u Švajcarskoj.

Oko 90 zemalja već je potvrdila učešće na samitu. 

Zemlje koje ne dolaze na samit su "zadovoljne" ratom koji uništava Ukrajinu više od dve godine, nastavio je Zelenski.

Istovremeno Kremlj je ponovio danas da je "apsurdno" organizovanje takvog samita bez učešća Rusije.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pogođena "Gvozdena kupola": Gube totalni rat?

Američki zvaničnici su ozbiljno zabrinuti da bi, u slučaju potpunog rata između Izraela i Hezbolaha, militantna grupa koju podržava Iran mogla da nadvlada izraelsku protivvazdušnu odbranu na severu.

22:12

20.6.2024.

1 d

Podeli: