Svet 0

27.05.2024.

22:30

Makron i prva dama Francuske položili venac na Memorijal holokausta u Berlinu

Francuski predsednik Emanuel Makron i prva dama Francuske Brižit Makron, drugog dana državne posete Nemačkoj, položili su venac na Memorijal holokausta u Berlinu, prošetali pored nadgrobnih ploča i posetili muzej.

Izvor: Tanjug

Makron i prva dama Francuske položili venac na Memorijal holokausta u Berlinu
Tanjug/Robert Michael/dpa via AP

Podeli:

Makron i njegova supruga posetili su Memorijal holokausta zajedno sa nemačkim predsednikom Frank-Valterom Štajnmajerom i prvom damom Nemačke Elke Budenbender, prenosi Blid, dodajući da je nakon posete muzeju ''došlo do kratkog, iritantnog trenutka'' kada su dve prve dame fotografisane kako se ''iz nepoznatih razloga smeju dok hodaju između nadgrobnih ploča''.

U knjizi utisaka Makronovi su hvalili "univerzalni humanizam" kao osnovu "neuništivog prijateljstva" koje povezuje Francusku i Nemačku.

Nemački predsednik i njegova supruga napisali su da je to bila ''potresna poseta'' i zahvalili zaposlenima zbog toga što "čuvaju sećanje na prošlost", navodi Blid.

Makron boravi u trodnevnoj poseti Nemačkoj, što je prva poseta predsednika Francuske Berlinu za poslednje 24 godine.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

1 d

Podeli: