Svet 0

24.05.2024.

16:50

Rat u Gazi se ne bi dogodio da je Tramp predsednik Amerike?; "Mnogi su mrtvi"

Bivši američki predsednik i kandidat Republikanske stranke za predstojeće predsedničke izbore u SAD Donald Tramp izjavio je da mnogi taoci koje su pripadnici palestinske militantne rupe Hamas oteli u napadu na južni Izrael u oktobru ''nisu više među živima".

Izvor: Tanjug

Rat u Gazi se ne bi dogodio da je Tramp predsednik Amerike?; "Mnogi su mrtvi"
Tanjug/Justin Lane/Pool Photo via AP, File

Podeli:

On je tokom predizbornog mitinga u Bronksu govorio o međunarodnim temama, a kada je reč o ratu u Gazi, rekao je da je ''znao da se mnogi neće vratiti'', kada je video snimke kako se s taocima postupalo tokom napada Hamasa, prenosi Tajms of Izrael.

''Vidim među vama mnoge zastave Izraela. To je strašna stvar, ali moram je reći, verujem da mnogi taoci koje čekate, a svi ih čekaju, mnogi od njih su mrtvi. Neki će biti živi, ali mnogi su mrtvi'', rekao je Tramp, i dodao da se ništa od toga ne bi dogodilo da prethodni predsednički izbori, na kojima je izgubio od sadašnjeg predsednika SAD Džozefa Bajdena, nisu bili ''pokradeni''.

On je takođe govorio i o Bajdenovim liderskim sposobnostima, navodeći da lideri Kine, Rusije, Mađarske i Severne Koreje obavljaju svoje poslove ''na vrhunskom nivou'', za razliku od Bajdena.

Tramp je najavio i da će, ako bude izabran za svoj drugi predsednički mandat na izborima 5. novembra, dovesti SAD u poziciju u kojoj će ih "svet ponovo poštovati".

On se obavezao da je poboljšati saobraćajnu infrastrukturu i obnoviti "najveću ekonomiju", govoreći u njujorškoj gradskoj oblasti Bronks, gde je tradicionalno većina glasača opredeljena za kandidate Demokratske stranke.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

uživo Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

22:29

16.6.2024.

1 h

Podeli: