Svet 0

24.05.2024.

16:50

Rat u Gazi se ne bi dogodio da je Tramp predsednik Amerike?; "Mnogi su mrtvi"

Bivši američki predsednik i kandidat Republikanske stranke za predstojeće predsedničke izbore u SAD Donald Tramp izjavio je da mnogi taoci koje su pripadnici palestinske militantne rupe Hamas oteli u napadu na južni Izrael u oktobru ''nisu više među živima".

Izvor: Tanjug

Rat u Gazi se ne bi dogodio da je Tramp predsednik Amerike?; "Mnogi su mrtvi"
Tanjug/Justin Lane/Pool Photo via AP, File

Podeli:

On je tokom predizbornog mitinga u Bronksu govorio o međunarodnim temama, a kada je reč o ratu u Gazi, rekao je da je ''znao da se mnogi neće vratiti'', kada je video snimke kako se s taocima postupalo tokom napada Hamasa, prenosi Tajms of Izrael.

''Vidim među vama mnoge zastave Izraela. To je strašna stvar, ali moram je reći, verujem da mnogi taoci koje čekate, a svi ih čekaju, mnogi od njih su mrtvi. Neki će biti živi, ali mnogi su mrtvi'', rekao je Tramp, i dodao da se ništa od toga ne bi dogodilo da prethodni predsednički izbori, na kojima je izgubio od sadašnjeg predsednika SAD Džozefa Bajdena, nisu bili ''pokradeni''.

On je takođe govorio i o Bajdenovim liderskim sposobnostima, navodeći da lideri Kine, Rusije, Mađarske i Severne Koreje obavljaju svoje poslove ''na vrhunskom nivou'', za razliku od Bajdena.

Tramp je najavio i da će, ako bude izabran za svoj drugi predsednički mandat na izborima 5. novembra, dovesti SAD u poziciju u kojoj će ih "svet ponovo poštovati".

On se obavezao da je poboljšati saobraćajnu infrastrukturu i obnoviti "najveću ekonomiju", govoreći u njujorškoj gradskoj oblasti Bronks, gde je tradicionalno većina glasača opredeljena za kandidate Demokratske stranke.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pogođena "Gvozdena kupola": Gube totalni rat?

Američki zvaničnici su ozbiljno zabrinuti da bi, u slučaju potpunog rata između Izraela i Hezbolaha, militantna grupa koju podržava Iran mogla da nadvlada izraelsku protivvazdušnu odbranu na severu.

22:12

20.6.2024.

1 d

Podeli: