Svet 0

23.05.2024.

20:35

Još jedna bolnica u Gazi prestaje sa radom; "Nemamo više goriva..."

Bolnica Al-Aksa u centralnom delu Pojasa Gaze prestaće da radi u roku od nekoliko sati zbog nedostatka goriva, saopštio je danas portparol Ministarstva zdravlja u palestinskoj enklavi Halil al-Degran.

Izvor: Tanjug

Još jedna bolnica u Gazi prestaje sa radom; "Nemamo više goriva..."
EPA-EFE/MOHAMMED SABER

Podeli:

Istakao je da je do nedostatka goriva došlo usred izraelskog obustavljanja dostave neophodne količine pomoći u Gazu, kao i ''odugovlačenja UN u vezi sa neophodnim gorivom za rad generatora u bolnici“, prenosi Al Džazira.

On je rekao da je bolnica dobila 3.000 litara goriva u sredu, a bilo joj je potrebno 5.000 litara za rad i dodao da se u bolnici trenutno nalazi 1.300 bolesnih i ranjenih pacijenata.

''Njihovo lečenje će prestati zbog nedostatka goriva. Podneli smo toliko apela poslednjih dana da hitno dobijemo gorivo u bolnici, ali nijedna zainteresovana strana nije odgovorila'', naglasio je al-Degran.

Dostava pomoći u Gazu preko prelaza Rafa prestala je nakon što ga je izraelska vojska zauzela 7. maja.

Izraelske snage u januaru su izvršile seriju vazdušnih napada na ovu bolnicu, u kojoj je sklonište potražilo desetine hiljada Palestinaca.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi lažu, Su-57 je beskoristan?

Vest da su ukrajinske oružane snage oborile ruski Su-57 predstavljena je kao “čudo”, ali sve je više onih koji tvrde da je ta letelica beskorisna.

13:53

19.6.2024.

1 d

Podeli: