Svet 0

23.05.2024.

20:35

Još jedna bolnica u Gazi prestaje sa radom; "Nemamo više goriva..."

Bolnica Al-Aksa u centralnom delu Pojasa Gaze prestaće da radi u roku od nekoliko sati zbog nedostatka goriva, saopštio je danas portparol Ministarstva zdravlja u palestinskoj enklavi Halil al-Degran.

Izvor: Tanjug

Još jedna bolnica u Gazi prestaje sa radom; "Nemamo više goriva..."
EPA-EFE/MOHAMMED SABER

Podeli:

Istakao je da je do nedostatka goriva došlo usred izraelskog obustavljanja dostave neophodne količine pomoći u Gazu, kao i ''odugovlačenja UN u vezi sa neophodnim gorivom za rad generatora u bolnici“, prenosi Al Džazira.

On je rekao da je bolnica dobila 3.000 litara goriva u sredu, a bilo joj je potrebno 5.000 litara za rad i dodao da se u bolnici trenutno nalazi 1.300 bolesnih i ranjenih pacijenata.

''Njihovo lečenje će prestati zbog nedostatka goriva. Podneli smo toliko apela poslednjih dana da hitno dobijemo gorivo u bolnici, ali nijedna zainteresovana strana nije odgovorila'', naglasio je al-Degran.

Dostava pomoći u Gazu preko prelaza Rafa prestala je nakon što ga je izraelska vojska zauzela 7. maja.

Izraelske snage u januaru su izvršile seriju vazdušnih napada na ovu bolnicu, u kojoj je sklonište potražilo desetine hiljada Palestinaca.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: