Svet 0

23.05.2024.

10:40

Hapšenje u Rusiji: Pripremali teroristički napad; Poslali ih Ukrajinci?

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je danas da je privela dva stanovnika Nižegorodske oblasti zbog pripremanja terorističkog napada kod železničke infrastrukture, za novčanu naknadu od Službe bezbednosti Ukrajine (SBU).

Izvor: Tanjug

Hapšenje u Rusiji: Pripremali teroristički napad; Poslali ih Ukrajinci?
Profimedia

Podeli:

"U pripremi za činjenje zločina, optuženi su izviđali infrastrukturne objekte za transport i nabavili i pripremili delove za zapaljivu napravu domaće izrade, koji su zaplenjeni tokom pretrage u njihovom prebivalištu", navodi se u saopštenju FSB, prenose RIA novosti.

Dodaje se da je utvrđeno da su optužene regrutovali predstavnici SBU da bi "sproveli sabotažu i terorističke aktivnosti kod infrastrukturnih objekata železnice".

U snimku koji je podelila FSB, jedan od optuženih objašnjava da je sa svojim drugom tražio posao kada ih je kontaktirao muškarac putem platforme Telegram.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

21 h

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Podeli: