Svet 3

13.05.2024.

12:50

Lavrov "bacio rukavicu" Zapadu: Ako žele rešenje na bojnom polju, spremni smo

Ako zapadne zemlje žele da reše ukrajinsku krizu na bojnom polju, onda je Moskva spremna za to, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Izvor: Tanjug

Lavrov "bacio rukavicu" Zapadu: Ako žele rešenje na bojnom polju, spremni smo
Shutterstock/Frame Stock Footage

Podeli:

"Njihovo je pravo, ako žele na bojnom polju, biće na bojnom polju", rekao je Lavrov tokom konsultacija u Savetu Federacije o njegovom ponovnom imenovanju na mesto ministra spoljnih poslova, prenosi RIA Novosti.

Govoreći o konferenciji o Ukrajini u Švajcarskoj, koja je zakazana za jun i na koju Rusija nije pozvana, Lavrov je tu situaciju uporedio sa "ukorom za đaka".

"Konferencija... se svodi na ponavljanje ultimatuma Rusiji... Ne možete tako da pričate sa bilo kim, pogotovo ne sa nama", rekao Lavrov.

U Savetu Federacije, gornjem domu Federalne skupštine, danas se održavaju konsultacije o kandidatima za ministarska mesta u "bezbednosnom bloku".

Biće održani i sastanci odbora za odbranu i bezbednost, ustavno zakonodavstvo, za federalno ustrojstvo i regionalnu politiku, na kojima će biti razmotrene kandidature za ministre odbrane, unutrašnjih poslova, pravde i za vanredne situacije.

Ruski predsednik Vladimir Putin juče je predložio ponovno imenovanje Sergeja Lavrova za ministra spoljnih poslova Ruske Federacije. Lavrov je ministar spoljnih poslova Rusije od 2004. godine.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Upozoravam vas – nastaće kolaps"

Američka ministarka finansija Dženet Jelen upozorava bankare i tehnološke rukovodice da korišćenje veštačke inteligencije (AI) u oblasti finansija pored nespornih koristi donosi i značane rizike, navodi se u pripremljenim komentarima.

17:44

5.6.2024.

1 d

Društvo

Evropa gori: Srbija je sledeća

Početak juna doneo je prvi toplotni talas istočnom Mediteranu i vrela vazdušna masa zahvatila je Grčku, Tursku, Kipar. Od danas se ova vrela vazdušna masa kreće i prema našem području.

12:43

6.6.2024.

21 h

Podeli: