Svet 2

26.04.2024.

11:32

Šojgu: Nismo mi, oni su

Rusija nikada nije planirala da napadne zemlje NATO-a, izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Izvor: Tanjug

Šojgu: Nismo mi, oni su
Profimedia

Podeli:

"Ruska Federacija nikada nije bila pretnja NATO-u. Mi nemamo ni geopolitičke, niti vojne interese da napadnemo države bloka, mi jednostavno štitimo naše ljude na našim istorijskim teritorijama", rekao je Šojgu na sastanku ministara odbrane zemalja članica Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) u glavnom gradu Kazahstana, Astani.

Šojgu je naglasio da je Rusija uvek ulagala maksimalne napore da održi stratešku stabilnost i ravnotežu snaga u svetu, prenosi Interfaks.

Prema njegovim rečima, trupe NATO-a koje se nalaze u blizini ruskih granica stvorile su dodatne pretnje vojnoj bezbednosti.

"Trupe Alijanse su se približile ruskim granicama i stvorile dodatne pretnje po vojnu bezbednost. Želim da istaknem da se nismo mi približili njima, vec oni nama", rekao je Šojgu, a prenosi RIA Novosti.

Dodao je da se posle raspada Sovjetskog Saveza nastavlja širenje Severnoatlantske alijanse na istok, iako je 90-ih godina Rusiji obećano da se to neće desiti.

Šojgu je takodje rekao da su pokušaji Zapada da nanese strateški poraz Rusiji osudjeni na neuspeh, a da će Rusija ostvariti sve ciljeve "specijalne vojne operacije", kako zvanična Moskva naziva rat u Ukrajini.
 

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Aktuelno

Uhapšen je

Južnokorejsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osnivač tehnološkog giganta Kakao.

13:20

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Podeli: