Svet 5

25.04.2024.

21:46

"Ako ne zaustavimo Rusiju, sve će nas pobiti"

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da Sjedinjene Američke Države ostaju strateški partner i da će Ukrajina raditi sa svakim predsednikom koga izabere američki narod.

Izvor: Tanjug

"Ako ne zaustavimo Rusiju, sve će nas pobiti"
Profimedia

Podeli:

"Nadam se da Tramp neće biti protiv Ukrajine. Naravno, pogledi na neke detalje mogu se razlikovati, ali ako se deli opšti stav i zajedničke vrednosti, možemo da sarađujemo", rekao je Zelenski u intervjuu za Foks njuz, odgovarajući na pitanje o daljoj saradnji u slučaju da Donald Tramp bude izabran za sledećeg predsednika SAD.

On je napomenuo da je izbor novog predsednika SAD odluka Amerikanaca.

"Naravno, u svakom slučaju treba shvatiti da je to odluka Amerikanaca. I radićemo sa bilo kojim predsednikom koga oni izaberu. I, naravno, radićemo sa SAD u svakom slučaju, jer su to naš strateški partner i lider u celom svetu“, rekao je predsednik Ukrajine.

Prema njegovim rečima, Ukrajini su potrebne nove tehnologije, "pravi obim PVO i realan broj aviona".

"Videli smo pravi efekat kada su se svi saveznici ujedinili i branili narod Izraela posle velikog masovnog raketnog napada Irana. I zato, mislim, ako želimo da budemo pravi saveznici – Ukrajina i zapadne zemlje – isto treba da uradimo na našoj teritoriji: zaštitite nas, dajte nam ovaj vazdušni štit, zaštitite naš narod", poručio je Zelenski i dodao da nije pitanje "zašto", već "kada".

On je takođe naglasio da je za stvarnu geopolotičku bezbednost u Evropi, ne samo u Evropskoj uniji, neophodno potisnuti ruske trupe nazad na njenu teritoriju.

"Neophodno je shvatiti da ako ne zaustavimo Rusiju, sve će nas pobiti", upozorio je predsednik Ukrajine.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: