Svet 1

25.04.2024.

12:25

Moskva "grmi": Hoćete da naterate Srbiju da to uradi?

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova podsetila na brifingu za novinare na godišnjicu bombardovanja RTS-a, kada je poginulo 16 zaposlenih.

Izvor: Sputnjik

Moskva "grmi": Hoćete da naterate Srbiju da to uradi?
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Podeli:

Tom prilikom je još jednom ukazala koliko je Zapad spreman da pogazi sve norme i pravila. Štaviše, od Srbije se sada traži da to zaboravi, navela je ona.

Ona je naglasila da je bombardovanje Radio-televizije Srbije prošlo ne samo nekažnjeno već da su u NATO to objasnili kao neophodnost rata.

„Ono što je tada primenjivano na Srbiji, sada se radi u Ukrajini“, rekla je Zaharova na brifingu i ukazala na ubistvo ruskog ratnog reportera od kijevskog režima koji plaća Zapad.

I kao da je malo ono što su tada uradili Srbiji, dodala je ona, nego se danas od nje traži da zaboravi bombardovanje, sprovodi se novi japanski eksperiment.

„Onda su bombardovali Japan, a danas ih teraju da to zaborave. Sada pokušavaju da nateraju Srbiju da zaboravi ko ju je bombardovao, 2.500 žrtava, među kojima i 89 dece, uništenu infrastrukturu, gubitke koji se mere milijardama. Žele da okrenu stranicu istorije, ali zapravo da nateraju Srbiju da iz svoje istorije istrgne tu stranicu kao što je to bilo s Japanom“, istakla je Zaharova.

Licemerje Zapada nema granica, on marljivo ignoriše napad na zgradu RTS-a u Beogradu 23. aprila 1999. godine, dodala je ona.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: