Svet 0

24.04.2024.

22:58

Iran demantovao da je smanjio broj vojnih savetnika u Siriji

Iran nije smanjio broj svojih vojnih savetnika u Siriji, prenela je danas televizija libanska Al Majadin, pozivajući se na neimenovani vojni izvor koji je, kako se navodi demantovao ranije izveštaje medija o ovom pitanju.

Izvor: Tanjug

Iran demantovao da je smanjio broj vojnih savetnika u Siriji
Profimedia

Podeli:

"Iranski vojni savetnici i dalje obavljaju u Siriji kao i do sada i u skladu sa ciljevima koji su dogovoreni sa zvaničnim Damaskom. Nema govora o njihovom povlačenju", rekao je neimenovani izvor, prenosi TASS.

Pozivajući se na svoje izvore američki dnevni list Volstrit Džrnal objavio je 17. aprila da je Iran odlučio da smanji broj svojih vojnih savetnika u Siriji zbog straha od potencijalnog odgovora Izraela na masovni iranski vazdušni napad izveden 13. aprila.

Iranska vojska je uveče 13. aprila lansirala stotine dronova i raketnih projektila prema Izraelu kao odgovor na "ponovljene zločine" Izraela uključujući napad na konzularnu kancelariju iranske ambasade u Damasku.

Zvanični Teheran je saopštio da su napadi na Izrael bili usmereni isključivo na vojne lokacije koje su korišćene za napad na iranski konzulat u Damasku, 1. aprila, u kojem su poginuli komandant iranske Revolucionarne garde u Siriji i u Libanu Mohamed Reza Zahedi i njegov zamenik, kao i pet oficira koji su bili u njihovoj pratnji.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: