Svet 0

24.04.2024.

11:36

Zaharova upozorila: Provokativno

Vojne vežbe NATO-a na teritoriji Finske, blizu ruske granice, su provokativnog karaktera i imaju za cilj da izvrše pritisak na Rusiju, izjavila Marija Zaharova.

Izvor: Tanjug

Zaharova upozorila: Provokativno
Profimedia

Podeli:

''Vojne vežbe NATO-a u blizini ruskih granica su provokativne. Njihov cilj je da demonstracijom sile izvrše vojni pritisak na Rusku Federaciju'', saopštila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova i dodala da ovakve operacije povećavaju rizik od vojnih incidenata.

Predstavnici NATO-a ''namerno raspiruju histeriju oko navodne ruske pretnje i ''aktivno šire insinuacije o nekim planovima Rusije da napadne države članice bloka kako bi opravdali sopstvene agresivne namere, ocenila je portparolka.

Zaharova je istakla da je obuka na teritoriji Finske ''deo hibridnog rata'' protiv Rusija, a da Alijansa vojno eksploatiše skandinavsku zemlju, prenosi Tass.
''Bez sumnje, biće preduzete sve neophodne političke i vojno-tehničke mere da se neutrališu pretnje odbrambenoj sposobnosti naše zemlje", upozorila je potparolka, naglasivši da Moskva pomno prati akcije Zapada.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: