Svet 1

23.04.2024.

15:14

Rusija se sprema: Pojačaćemo

Rusija će pojačati udare na ukrajinske skladišne baze u kojima se nalazi oružje koje je isporučio Zapad, rekao je danas ministar odbrane Sergej Šojgu, dok se Sjedinjene Države spremaju da odobre i isporuče dugo odlaganu novu vojnu pomoć.

Izvor: Index.hr

Rusija se sprema: Pojačaćemo
Profimedia

Podeli:

Šojgu je rekao da je Rusija "razvejala mit o superiornosti zapadnog naoružanja” i da su njene snage preuzele inicijativu na frontu dugom 1.000 kilometara.

On je aludirao na to da je u subotu, posle glasanja u Predstavničkom domu, Vašington spreman da Ukrajini isporuči novi paket vojne pomoći, vredan skoro 61 milijardu dolara. 

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da će Kijev uskoro dobiti više raketnih sistema dugog dometa ATACMS u okviru obećanog paketa. Američki zvaničnici rekli su da će pomoć uključivati isporuke municije i presretača za sisteme protivvazdušne odbrane Ukrajini.

"S obzirom na pretnje Sjedinjenih Država i njihovih saveznika, moramo da nastavimo da unapređujemo sastav i strukturu oružanih snaga i povećavamo proizvodnju najpopularnijeg naoružanja i vojne opreme“, rekao je Šojgu i dodao da će ruske snage "povećati intenzitet napada na logističke centre i skladišne baze zapadnog naoružanja“.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: