Svet 0

21.04.2024.

22:17

Odobreno: Rat se nastavlja

Načelnik izraelske vojske Herci Halevi odobrio je planove za nastavak rata u Gazi, saopštila je večeras izraelska vojska.

Izvor: Index.hr

Odobreno: Rat se nastavlja
Tanjug/AP Photo/Ohad Zwigenberg

Podeli:

Halevi je "odobrio dalje korake", rekao je portparol vojske Danijel Hagari.

Izraelski TV kanal Kan javio je da su deo planova vojne operacije na grad Rafa na jugu enklave duž egipatske granice. Po svemu sudeći, uskoro se očekuje evakuacija civilnog stanovništva.

Sporna ofanziva na Rafu

Izraelski saveznici hitno upozoravaju na ofanzivu na Rafu zbog stotina hiljada interno raseljenih Palestinaca koji su tamo našli utočište. Međutim, Izrael smatra operaciju neophodnom za uništavanje preostalih bataljona palestinske islamističke organizacije Hamas. U suprotnom, možemo očekivati ponovno oživljavanje Hamasa.

Portparol izraelske vojske razgovarao je direktno sa taocima koje drži Hamas. "Nastavićemo da se borimo dok se ne vratite kući", rekao je. Rođaci talaca su u nepodnošljivoj situaciji i učinićemo sve da oslobodimo njihove najmilije, dodao je on.

Prema zdravstvenim vlastima Gaze, više od 34.000 ljudi je poginulo, a skoro 77.000 je povređeno od početka rata pre šest i po meseci. Ove brojke, koje ne razlikuju borce od civila, ne mogu se nezavisno potvrditi.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: