Svet 9

21.04.2024.

20:26

To je kraj? Rusi zadaju "završni udarac"

Rusija ima sve neophodne resurse da zada "završni udarac", koji će dovesti do poraza kijevskog režima, piše Global Tajms u svojoj analizi.

Izvor: Sputnjik

To je kraj? Rusi zadaju "završni udarac"
Profimedia

Podeli:

"Nezavisno od toga, da li će za to biti potrebne nedelje, meseci ili godine, Rusija ima sve mogućnosti politički, ekonomski i vojno da zada završni udarac (u Ukrajini)", navodi se u tekstu.

Napominje se da bi vojni poraz bio najgori scenario za evropske i američke izbore i da bi potkopao poverenje u dotične političare. Autor članka smatra da bi racionalna opcija bila da se Zapad okrene diplomatiji i da ispravi katastrofalnu situaciju u Ukrajini.

"Ako se sva zaobilazna rešenja zaista pokažu kao ćorsokak, onda je bolje požuriti sa priznanjem realnosti na terenu nego da se odlaže“, zaključeno je u tekstu.

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: