Svet 8

21.04.2024.

16:22

Fijasko Amerike: Rusi ih "samo čekaju"

Rusija je danas saopštila da podrška američkih predstavnika novoj pomoći Ukrajini u iznosu od 60,84 milijarde američkih dolara pokazuje da Vašington sve dublje tone u hibridni rat protiv Moskve.

Izvor: Index.hr

Fijasko Amerike: Rusi ih "samo čekaju"
EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

Podeli:

Rusi navode da će se završiti poniženjem kao u Vijetnamu ili Avganistanu.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da je jasno da SAD žele da se Ukrajina "bori do poslednjeg Ukrajinca", uključujući napade na rusku suverenu teritoriju i civile.

"Ovo će se pretvoriti u ponižavajući fijasko za Ameriku"

"Sve dublje i dublje učešće Vašingtona u hibridnom ratu protiv Rusije pretvoriće se u glasan i ponižavajući fijasko za SAD poput Vijetnama ili Avganistana“, rekla je Zaharova.

Rusija će "bezuslovno i odlučno odgovoriti” na američku odluku da se više uključi u ukrajinski rat, dodala je ona. Zamenik ruskog ambasadora u UN Dmitrij Poljanski rekao je da "nema šta da se slavi“.

On je napisao da će se rat nastaviti i da će „više novca završiti u džepovima ljudi, više oružja biti pokradeno i desetine hiljada Ukrajinaca završiti u mašini za mlevenje mesa". On je dodao da je poraz Ukrajine "neizbežan".

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

uživo Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

22:29

16.6.2024.

40 min

Podeli: